Marga Sánchez Romero

Marga Sánchez Romero és catedràtica de Prehistòria, divulgadora científica i vicerectora d’Extensió Universitària, Patrimoni i Relacions Institucionals en la Universitat de Granada El seu principal interès com a investigadora és reivindicar la importància del paper de les dones i la infància en les societats prehistòriques.

En 2006 va obtenir el Premi a la trajectòria de joves investigadors del Consell Social de la Universitat de Granada; i en 2019 el premi “Carmen de Burgos” a la divulgació feminista de la Universitat de Màlaga i el “Granada. Ciudad de la Ciencia y la Innovación” en la categoría “Mujeres en la ciencia”.

És autora del llibre “Prehistoria de Mujeres”, en el qual reflexiona com l’inici de l’arqueologia en el segle XIX com a disciplina científica va marcar la visió que es tenia de les dones i com aquesta va servir per a justificar les desigualtats.

En el mural, Laia Fernández Pacheco mostra alguns dels aspectes principals de la investigació de Marga, plasmant que les dones en la prehistòria també caçaven, donant-li importància a més a la maternitat i a cura d’altres persones.

Marga Sánchez Romero: “Quan vaig veure el mural m’he posat a plorar. Estic meravellada perquè treballe molt amb dones i infància i crec que han sigut els grans oblidats en el discurs històric. Les dones no sols hem d’estar en ciència fent ciència, sinó que també hem de ser objecte d’estudi en moltes disciplines en les quals no se’ns ha tingut en compte. El cicle de la investigació només es queda complet si fas divulgació i arriba a la ciutadania com succeeix amb aquest projecte Dones de Ciència.


Artista: Laia Fernández-Pacheco “motecualquiera”

Ubicació:

CEIP L’Albereda

C/ Luís García-Berlanga Martí, 27 46023 (València)