Dolors Corella

Catedràtica de medicina

Dolors Corella és catedràtica de Medicina Preventiva i Salut Pública a la Facultat de Medicina de la Universitat de València, on dirigeix la Unitat d’Investigació d’Epidemiologia Genètica i Molecular des del 1998. És també cap de grup del CEBEROBN des del 2006.

Pionera en el desenvolupament de la Genòmica Nutricional juntament amb José María Ordovás, va iniciar la carrera investigadora a l’Institut d’Investigacions Citològiques de València, on va centrar els seus treballs en la genòmica aplicada a la prevenció de malalties cardiometabòliques i es va especialitzar en l’estudi de les denominades interaccions gen-ambient, on destaca la dieta entre els factors ambientals.

Premi Jaume I de Recerca Mèdica el 2018, ha sigut reconeguda també amb el Premi Memorial Gregorio Marañón al/a la Millor Científic/a en Alimentació, concedit per la Reial Acadèmia de Gastronomia l’any 2017, i el Premi Internacional Hipòcrates el 2017, concedit per la Reial Acadèmia de Medicina i Cirurgia del Principat d’Astúries.

Llicenciada en Farmàcia el 1989, va ser Premi Extraordinari de Llicenciatura i de Doctorat en Farmàcia a la Universitat de València. És també llicenciada en Ciència i Tecnologia d’Aliments, i ha realitzat nombroses estades d’investigació en prestigiosos centres internacionals. Actualment, centra el seu treball en la integració de les diferents òmiques en la investigació de les interaccions gen-ambient en general i en nutrigenòmica en particular. Ha col·laborat amb desenes de grups nacionals i internacionals, i ha publicat més de 380 articles.

Ha dirigit més de 24 tesis doctorals i nombrosos projectes d’investigació, tant públics com privats. Forma part de l’Associació de Dones Investigadores i Tecnòlogues, i està incorporant la perspectiva de gènere en els seus projectes d’investigació a través d’un projecte d’excel·lència PROMETEO.

Al setembre del 2019 va prendre possessió com a acadèmica de la Reial Acadèmia Nacional de Farmàcia.


Artista: Lluïsa Penella

Ubicació: IES Joanot Martorell. Carrer de la Ciutat de l’Aprenent, 2 (València)

Plànol

EMT Línies: 9, 27, N6