Química
Doctora en Ciències Químiques per la Universitat de València (1979), Elvira Costell va ser Professora d’Investigació del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), Cap del Laboratori de Propietats Físiques i Sensorials dels Aliments de l’Institut d’Agroquímica i Tecnologia dels Aliments de València (IATA) del CSIC i Professora Associada de la Universitat de València, fins a 2013.
La seua investigació es va centrar en les propietats mecàniques, reològiques i sensorials dels aliments, les relacions existents entre elles i la incidència de les mateixes en la qualitat i acceptabilitat de diferents productes.
Al llarg de tota la seua trajectòria ha publicat més de 160 treballs de recerca i diversos llibres i capítols de llibres i dirigit 18 Tesis Doctorals i ha impartit docència en diferents universitats espanyoles, especialment en les de València (UV i UPV) i nombrosos cursos per a postgraduats i tecnòlegs a Espanya i en altres països com l’Argentina, el Brasil, Xile, l’Equador, Guatemala, Portugal, República Popular de la Xina i Veneçuela.
Elvira Costell va ser Sòcia Fundadora i Presidenta de l’Associació Espanyola de Professionals de l’Anàlisi Sensorial (AEPAS) i Vicepresidenta del Grup Espanyol de Reologia (GER) de la Reial Societat Espanyola de Química i de Física. Va ser a més la representant espanyola en la Xarxa d’Avaluació de les Propietats Sensorials i participant en la Xarxa de Propietats Físiques dins del Programa Iberoamericà de Ciència i Tecnologia per al desenvolupament (CYTED).
Va participar en projectes d’investigació nacionals, europeus i de Cooperació Bilateral amb Anglaterra, Xile, el Brasil i la República Popular de la Xina. A més, va col·laborar directament, a través de diferents contractes d’investigació, amb empreses de la indústria alimentària espanyola.
Ubicació: CEIP San Juan de Ribera-Burjassot. Carrer de Josep Carrau, 3
EMT Línies: No arriben línies