Elvira Costell

Química

Doctora en Ciències Químiques per la Universitat de València (1979), Elvira Costell va ser Professora d’Investigació del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), Cap del Laboratori de Propietats Físiques i Sensorials dels Aliments de l’Institut d’Agroquímica i Tecnologia dels Aliments de València (IATA) del CSIC i Professora Associada de la Universitat de València, fins a 2013.

La seua investigació es va centrar en les propietats mecàniques, reològiques i sensorials dels aliments, les relacions existents entre elles i la incidència de les mateixes en la qualitat i acceptabilitat de diferents productes.

Al llarg de tota la seua trajectòria ha publicat més de 160 treballs de recerca i diversos llibres i capítols de llibres i dirigit 18 Tesis Doctorals i ha impartit docència en diferents universitats espanyoles, especialment en les de València (UV i UPV) i nombrosos cursos per a postgraduats i tecnòlegs a Espanya i en altres països com l’Argentina, el Brasil, Xile, l’Equador, Guatemala, Portugal, República Popular de la Xina i Veneçuela.

Elvira Costell va ser Sòcia Fundadora i Presidenta de l’Associació Espanyola de Professionals de l’Anàlisi Sensorial (AEPAS) i Vicepresidenta del Grup Espanyol de Reologia (GER) de la Reial Societat Espanyola de Química i de Física. Va ser a més la representant espanyola en la Xarxa d’Avaluació de les Propietats Sensorials i participant en la Xarxa de Propietats Físiques dins del Programa Iberoamericà de Ciència i Tecnologia per al desenvolupament (CYTED).

Va participar en projectes d’investigació nacionals, europeus i de Cooperació Bilateral amb Anglaterra, Xile, el Brasil i la República Popular de la Xina. A més, va col·laborar directament, a través de diferents contractes d’investigació, amb empreses de la indústria alimentària espanyola.


Artista: Btoy

Ubicació: CEIP San Juan de Ribera-Burjassot. Carrer de Josep Carrau, 3

Plànol

EMT Línies: No arriben línies